OVER

ANNEMARIE TEN KATE

OI000145 2

Mijn naam is Annemarie ten Kate, ik ben 24 jaar en werkzaam als bewegingswetenschapper.

Ooit was fotografie een hobby die ik voornamelijk tijdens vakantie beoefende. Tegenwoordig zijn er nog maar zelden dagen waarop ik niet met fotografie bezig ben. Mijn passie voor fotografie is definitief ontstaan nadat ik als 15-jarig meisje voor het eerst naar een festival ging. Ik had de avond van mijn leven en keerde met een telefoon vol foto’s terug naar huis. Een telefoon vol bewogen foto’s wel te verstaan. De camera van mijn telefoon was absoluut niet geschikt om bewegende artiesten vast te leggen. Dat liet ik me niet nog eens gebeuren! Voortaan ging mijn camera altijd mee.

In de jaren daarna volgde meer festivals. Elke keer smokkelde ik mijn camera onderin mijn tas mee. Op die manier leerde ik steeds meer op het gebied van concertfotografie. Ik vond het zo leuk, dat ik me in 2017 aanmeldde als vrijwillige fotograaf bij Poppodium Duycker in Hoofddorp. Datzelfde jaar werd ik ook fotograaf bij festival Meerlive. 

Sindsdien heb ik bij verschillende festivals gefotografeerd en een heleboel artiesten mogen vastleggen. Concertfotografie is nog altijd een van mijn favoriete takken van de fotografie.

Na het zien van mijn concertfoto’s werd ik ook steeds vaker gevraagd voor fotoshoots. Al snel bleek dat ik portretfotografie ook erg leuk vind om te doen.

Tijdens het fotograferen ben ik altijd op zoek naar echte momenten en emoties bij degene die voor mij lens staat. Zo vind ik het fantastisch als een gitarist helemaal op gaat in zijn gitaarsolo of als een zanger zijn best doet om net die ene noot te halen. Bij portretfotografie gaat dat natuurlijk iets anders, maar door te genieten en plezier te maken komen die echte momenten en emoties ook naar voren. Dat is dus precies wat we doen tijdens een fotoshoot!

Sta jij binnenkort bij mij voor de lens?